Elna

  ELNA  ПРАЗНУВА  75 ГОДИШЕН  ЮБИЛЕЙ !

   75 години "Еlna" доставя удоволствие на милионите си клиенти с многобройните си модели и видове шевни машини ! 

   75 години "Еlna" е утвърден лидер в иновациите !

   75 години "Еlna" е перфекционист в качеството !

   75 години внимание към всеки клиент !

   

Марката "Еlna" винаги е символизирала качество, иновация и обслужване.

"Elna" e аристократичната марка шевни машини на Европа.

"Еlna" е швейцарска постоянно развиваща се компания, основаваща се на предоставяне на най-високо качество на своите клиенти.

Фирмата работи в над 60 страни в цял свят. Силата на "Еlna" идва от нейното усещане за различните обективни нужди на отделните пазари и постоянното продуктово развитие, спрямо съвременните нужди на всяко едно домакинство. "Еlna" е получила доверие от своите клиенти по цял свят в областта на шиенето. За да бъде шиенето приятно то трябва да бъде лесно за употреба, качествено, подходящо за различни цели и модерно.

Като резултат "Еlna" беше първа в представянето на специални технологии и иновации непознати за времето си, като автоматична вдевачка на конеца, сменяемите зъбни колела, укрепващите тигели, разширяване на тигелите, PRO картите, En Vision картите и т.н. Като допълнение "Еlna" винаги е била известна  на първо място с качеството и дизайна на машините си.

Марката "Еlna" спечели важно място в шевната индустрия в резултата на редица иновации, които поставиха продуктите й класа над другите.

Шевните машини  "Еlna" са на пазара от 1940 г. с пускането на пазара на "Еlna #1" , която е била първата компактна преносима електрическа машина с подвижен ръкавен стенд (когато я отворите нейния метален капак става масичка). Освен това "Еlna #1" е била зелена на цвят - нетрадиционния черен и тези иновации са разчупили схващанията за конструкцията и дизайна на шевните машини, и са дали началото на новия клас шевни машини, които и до ден днешен са на пазара. Машината е претърпяла шумен успех и така е започнало обвързването на "Еlna" с шевната индустрия по цял свят.

През 1952 г. е представена "Еlna Supermatic", която представя за пръв път зиг-заг бода и сменяемите зъбни колела. Модела е проектиран да прави различни фестонни и украсителни бодове.

През 1968 г. е въведена "Еlna Lotus" - компактна шевна машина с уникален дизайн. Днес може да намерите "Еlna Lotus" в отдела "Дизайн" в Музея по Модерно Изкуство в New York (МОМА).

През 1973 г. "Еlna" въвежда първата домашна преса за гладене, която среща огромен успех и е била първата преса проектирана за домашна употреба.

1976 Еlna въвежда двойния оверложен тигел. 1978 Air Electronic първата шевна машина с електронен педал. 1980 Elna Stella наследява възможностите на Elna Lotus, но с подобрен дизайн и добавени нови възможности за комфорт при шиене. Електрониката вече е незаменима част от шевните машини. 1982 Elna Carina първата шевна машина за шиене на оверложни тигели върху всякакви материи. 1985 Elna 5000 швейцарска шевна машина с електронна памет и първата машина с компютърен контрол. 1986 за първи път оверлозите на Еlna въвеждат революционното електронно регулиране на опъна на конците, изключваща се ножова система и т.н. 1987 Еlna 7000 представя сменящите се касети с програми, които могат лесно да се обновяват. 1987 Elnalock L-5 - първият 5-конечен домашан оверлог, който прави 2-,3-,4- и 5-конечни тигели. 1988 Еlna представя първата преса с ръкав. 1989 Elna 9000 първата компютърна шевна машина с ширина на тигела до 7 мм., функции огледален образ и удължаване, 6 вградени памети. 1991 Elna PRO 5 DC - първият компютърен домашен оверлог с електронен регулатор на скоростта на шиене. 1992 Elna Diva шевна машина с абсолютно всички възможности и регулировки, с 370 операции, 7 вида илици, букви и монограми. 1994 PRO 905 DCX и 904 DCX - първите оверлози с компютърен контрол на опъна и с PRO Card система, даваща възможност за вмъкване на допълнителни програми. 905 е първият домашен оверлог с покривен тигел. 1994 Elna 9006 компютърна шевна и бродировъчна машина, предлагаща традиционните шевове и бродиране с гергеф в едно. EnVision картите дават възможност за бродиране на допълнителни дизайни. 1996 Elna 925 DCX - първият домашен оверлог предлагащ допълнително 3 вида покривни тигели и подгъв с троен покривен тигел. 1998 Програмният софтуер EnVision съвместим за домашен компютър и машините Elna CE 20 и 8006 . 1999 Еlna представя оверлога 945 с голяма памет, позволяваща съхранението на запаметените 48 прогроми. 2001 Пресата Opal с първият LED дигитален температурен панел. 2001 Xquisit компютърна шевна и бродировъчна машина в едно с напълно автоматизирани регулировки и команди. 2001 Xpressive - полупрофесионален софтуер за моделът Xquisit. 2002 Оверлогът 686 с устройство за 2-конечен оверложен тигел, с вградена карта с програмите и автоматично отпускане на конците. 2004 7200 Quilter's Dream PRO компютърна шевна машина с индустриални части и характеристики, регулатор на скоростта на шиене, дълга шевна повърхност, повдигане на крачето с коляно- като при индустриалните машини, богат набор от операции. 2004 6600 Quilter's Dream 2 компютърна шевна машина с иновативен дизайн и възможности. 2005 8200 Xperience първият бродировъчен автомат на Еlna, като самостоятелна машина, не комбинирана. 2005 Xchange - конвертор за четене и писане на бродировъчни дизайни в почти всички формати. И до днес всяка година Еlna продължава да въвежда нови продукти и модели.

Продуктите:

Днес продуктовата линия на "Еlna" очертава шевни машини, оверлози, преси - това включва широка линия продукти от базовите механични машини до високо технологичните компютъризирани модели, бродировъчни автомати, покривни машини и т.н. И зад всеки продукт стои професионализмът и качеството вложени от "Еlna".